dimarts, 8 de novembre del 2011

Resum Reunió Extraordinària de Treball 27/10/11

Resum Reunió Extraordinària de Treball 27/10/11

Ahir dia 27/10/11 ens vam reunir, com acostuma ja a ser habitual, a La Casona Asturiana de l'Hospitalet per a fer una reunió de treball extraordinària convocada per a debatre el nou escenari esdevingut després de la visita a les obres de prospecció dels vestigis del Canal de la Infanta que es duen a terme als terrenys de La Remunta. Vam ser-hi presents, malgrat la pluja, set membres de la plataforma “Protegim el Canal de la Infanta”.

La sessió va ser un tant inusual, ja que vam tenir un parell de sessions de diapositives protagonitzades pels membres Fran Villaescusa i Santos Vallespín amb material relacionat amb el Canal.

En primer lloc, l'arquitecte Fran Villaescusa ens va ensenyar el conjunt de fotografies obtingudes en la visita efectuada el dimarts 25 d'octubre, la qual cosa vam aprofitar per a debatre al voltant de la tipologia i la edat de les troballes fetes. Tanmateix, vam tenir oportunitat de veure -i debatre- les propostes urbanístiques que des de la plataforma estem desenvolupant i que en breu posarem en coneixement de l'Ajuntament i del Consorci.

Posteriorment, en Santos Vallespín, ens va fer una sessió de fotografies obtingudes al tram del Canal de la Infanta que encara funciona a la zona entre Sant Feliu i Molins de Rei, en les que vam poder observar els paral·lelismes de construcció entre l'estil d'aquella zona i les restes descobertes a La Remunta. Aquests paral·lelismes ens poden donar una pista de la importància dels vestigis que volem preservar per a la memòria de la ciutat.

Un cop vist i debatut els diferents punts de vista i matís, arribàrem a les següents conclusions:

- Vista la importància i qualitat de les restes que afloren a La Remunta, creiem imprescindible salvaguardar tot el tram del Canal descobert, encara que algunes parts siguin d'una antiguitat relativa, ja que marca l’existència prèvia d’una infraestructura, que d’una altra forma desapareixeria. La preservació únicament dels elements més antics implicarien l’aïllament i la descontextualització del jaciment repetint el malaurat exemple del Pont de Millars a Cornellà, cosa que volem evitar sigui com sigui.

-L’existència de la canalització a La Remunta revaloritza les restes que encara queden a la zona del carrer Conflent de Cornellà i que estan connectades entre si, al formar ambdós trams part d’un conjunt indivisible. És per això que decidim donar suport als grups que des de Cornellà lluiten per a la preservació d’aquest tram i consensuar amb ells una acció reivindicativa i voluntària de neteja i redignificació del tram del carrer Conflent.

-Es decideix seguir amb els contactes amb els grups polítics democràtics del consistori per a consensuar amb tots ells la presentació al ple de l’Ajuntament d’una moció de mínims encaminada a reconèixer oficialment el Canal de la Infanta com un element cabdal per a la història i el desenvolupament de la Ciutat.

-Es decideix el disseny d’uns tríptics amb informació de “Protegim el Canal de la Infanta!” i de la història del Canal, de cara a donar a conèixer aquesta infraestructura entre el veïnat. Tanmateix, en aquests tríptics es sol.licitarà la col.laboració ciutadana per a aconseguir fotos i material divers en el que pugui sortir el Canal de la Infanta amb la intenció d’obtenir el màxim d’informació respecte el seu procés de desaparició.

-Es continua amb la preparació de la següent visita guiada, la qual tocaria el tram del barri de Sant Josep i aniria, en principi, des de la Rambla Just Oliveras fins l’estació del metro de Torrassa. Quedaria pendent el dia i hora en la que es faria l’expedició prèvia i la sortida en si, donada la coincidència amb les eleccions del 20 de novembre.

El canal flueix; la lluita continua.

-Ireneu Castillo-
Portaveu de "Protegim el Canal de la Infanta!"













Observant la projecció de la fotografia d’un “render” contra la paret

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈Ħ≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada