dimecres, 9 de novembre del 2011

PROTEGIM EL CANAL DE LA INFANTA!

REUNIÓ EXTRAORDINARIA DE TREBALL (8/11/2011)

Convocatòria reunió de Treball de “Protegim el Canal de la Infanta!” de data 08/11/11

Ordre del dia
-Valoració visita d'obra al Canal de la Infanta a La Remunta.
-Valoració Reportatge emès per TV3.
-Sol•licitud a l'Ajuntament de Cornellà de la inclusió del tram de Conflent en el catàleg patrimonial de la ciutat com a defensa suplementària del tram de La Remunta.
-Organització de la netejada popular del tram de C./ Conflent.
-Presentació de Projecte Alternatiu a l'actual projecte de La Remunta.
-Organització visita guiada al tram de Sant Josep.
-Desenvolupament contactes de cara a la Moció de mínims.
-Disseny de díptics i organització de campanya.
-Estat contactes amb la Junta de la Comunitat de Regants, SOS Monument si entrevista a Ràdio Sant Boi.


"Resum Reunió de Treball de 08/11/11"

El  proppassat dia 8 de novembre vam convocar una nova reunió de treball de  “Protegim el Canal de la Infanta!”. La reunió es va desenvolupar a les  instal·lacions de La Casona Asturiana, lloc habitual de trobada del  nostre grup i ens vam aplegar una bona representació de gent, atesa la coincidència amb múltiples actes electorals, la qual cosa impedí la seva  presencia a diversos dels habituals. Malgrat tot, vam tenir l’honor de  rebre a la nostra reunió al Sr. Frederic Prieto, actual Síndic de  Greuges de l’Ajuntament de Cornellà i ex-president de l’associació  L’Avenç, entitat que anys enrere va lluitar per la conservació del tram  del Canal de la Infanta al seu pas per Cornellà de Llobregat.






Desprès de debatre els diferents punts de vista i de matís entre els presents, es van arribar als següents compromisos i acords.

-Se’ns  convoca per al dimarts 15 de novembre a les 9 hores per a veure el  progrés de les obres de prospecció arqueològica del canal a La Remunta.

-Valorem  com molt positiva l’emissió per TV3 del reportatge dedicat al canal i a  la nostra reivindicació, ja que ha suposat donar publicitat a nivell de  tota Catalunya de la nostra lluita i una pressió afegida a les  administracions per a la protecció d’aquest patrimoni cultural.  Tanmateix valorem també molt positivament les aparicions en altres  mitjans d’un abast més local.

-Decidim  continuar els contactes per a demanar conjuntament amb l’associació  L’Avenç de Cornellà la protecció oficial del tram que encara existeix al  C./ Conflent i a Can Mercader i que són contigus als existents en el  tram de La Remunta.

-Es  continuen els contactes per a organitzar la netejada popular del tram  de Canal del C./ Conflent, ja que es compta a més del vistiplau de  “Protegim del Canal de la Infanta”, amb el suport de L’Avenç de Cornellà  i la gent del moviment 15-M de L’Hospitalet per a fer-lo efectiu.

-Es  decideix seguir endavant amb el projecte tècnic alternatiu  d’urbanització del parc de La Remunta el qual es farà públic a  l’Ajuntament i als mitjans en dates pròximes.

-Es  convoca per al dissabte dia 12 per a fer la visita prèvia a la zona del  tram del Canal que discorre pel barri de Sant Josep, de cara a  organitzar la següent visita guiada per aquest tram del tot desconegut.

-Continuem  endavant amb la creació dels tríptics informatius i amb la campanya  d’informació del veïnat per on passa el Canal de la Infanta, de cara a  donar coneixement a l’existència d’aquest patrimoni i poder obtenir més  testimonis gràfics antics.

-Decidim  continuar els contactes polítics per a la presentació de la Moció de  Mínims, però els deixem a segon pla degut a les eleccions del dia 20 de  Novembre que absorbeixen bona part de l’activitat política d’aquests  dies.

-Es  decideix continuar els contactes ja iniciats amb altres grups (SOS  Monuments, Junta de Regants del Canal, etc.), i mitjans de comunicació  (Catalunya Ràdio, BTV, ...) de cara a aconseguir la més gran quantitat  possible de suports a la nostra reivindicació així com el màxim de difusió del patrimoni històric del Canal de la Infanta.





El Canal funciona; l’aigua flueix. Nosaltres, també.
Continuarem informant.
-Ireneu Castillo-
Portaveu de “Protegim el Canal de la Infanta!”

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈Ħ≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada