dimarts, 27 de desembre del 2011

Volem (oficialment) el Canal... Patrimoni Nacional !!!

El passat dia 23 de desembre, vam lliurar a la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya una instància (acompanyada d'un informe) en que la plataforma "Protegim el Canal de la Infanta!", com abanderada d'un gran nombre d'entitats del Baix Llobregat i Barcelonès amb interès conservacionista del llegat del canal, sol·licita a la Generalitat que tot el Canal de la Infanta sigui declarat Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de Monument, donada la seva importància cabdal per a la Història de Catalunya.

Podeu trobar una còpia tant de la instància com de l'informe en els següents enllaços:


Aquesta acció està enquadrada dins de les accions de la Plataforma per aconseguir que tot el traçat del gairebé mític "Canal de la Infanta" sigui preservat per a la memòria històrica col·lectiva catalana i poder evitar, d'una vegada per totes, que aquella gent que simplement veu calés en la gestió arbitrària del territori, arrasi tota la nostra història.

La col·laboració entre entitats i la mobilització ciutadana ha permès que aquesta fita sigui assolida. Gràcies a tothom pel vostre suport i la vostra implicació, ja que sense el vostre esforç, res no es pot fer.
El Canal continua fluint; nosaltres continuarem lluitant.

-Ireneu Castillo-
Portaveu de "Protegim el Canal de la Infanta!"

Canal de la Infanta 1968. Actual Carrer M. Déu de Port (Barcelona)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada