divendres, 27 de gener del 2012

PRESENTACIÓ PÚBLICA PLATAFORMA CIVICA “PROTEGIM EL CANAL DE LA INFANTA!”El dia d’ahir, 26 de gener de 2012, des de les 19:30 hores a les 22:30 hores, a la seu del Centre d'Estudis L'Hospitalet, ubicada a l’Avinguda Josep Tarradellas nº 44, de l'Hospitalet de Llobregat, es va fer per primera vegada l’exposició pública de les ultimes activitats dutes a terme per la Plataforma Ciutadana "Protegim el Canal de la Infanta!".Va obrir l’acte el President del Centre d’Estudis de l’Hospitalet, En Manuel Domínguez, indicant que sentia satisfacció pel fet de que la Plataforma hagués demanat celebrar el primer acte públic a les noves instal·lacions de l’Associació, recentment estrenades, i va refermar el suport del CEL’H envers la reivindicació que estaven duent a terme tots els membres individuals i les entitats cíviques que conformen el grup reivindicatiu "Protegim el Canal de la Infanta!".


El Coordinador de la Plataforma, l’Ireneu Castillo, va agrair al President del CEL’H el seu gest solidari d’acolliment i inicia la xerrada explicant els orígens històrics del Canal de l’Infanta i la gènesis de la formació de la Plataforma que coordina, l’objectiu de la qual es exercir el dret democràtic de reivindicar davant els poders públics (Ajuntament i Generalitat) que es conservin i restaurin al seu lloc original les restes arqueològiques i arquitectòniques del Canal que, encara, existeixen a la Ciutat de l’Hospitalet i que corren el perill de ser destruïdes, després de quasi dos-cents anys d’existència.       

Posteriorment va prendre la paraula i va desenvolupar una interessant conferencia sobre el Canal de l’Infanta En Roger Lloret Ríos (Químic i meteoròleg especialista en aigües), representant l'Avenç de Cornellà i el Centre d'Estudis del Baix Llobregat. El senyor Lloret forma part de MontSalat, una plataforma que denuncia l'abocament diari de sal als immensos runams salins des on s’escampa avall pel riu Llobregat ─amb concentracions vàries vegades a les de l’aigua de mar─ i els devastadors vessaments del col·lector de salmorres.

Durant tres quarts d’hora, i utilitzant un esquema planimètric del riu Llobregat i del Canal de l’Infanta ─on es remarcaven tots els elements de ambdós sistemes aquàtics─, va exposar de manera ordenada i didàctica la evolució històrica del Llobregat i el seu delta i dels sistemes que conformen tota la seva estructura fluvial. Va donar prou dades científiques com per a poder entendre el fràgil equilibri ecològic en que, des de fa mes d’un segle, viu el riu i l’entramat hidrològic de la seva conca. També va explicar la necessitat de reconèixer la importància cabdal que ha tingut el Canal de l’Infanta per al desenvolupament de tota la comarca del Baix Llobregat i la necessitat de la conservació i la regeneració dels trams encara existents.
El Sr. Lloret va tancar la seva intervenció contestat a algunes preguntes que se li van fer i projectant una sèrie de diapositives sobre las quals va explicar dades i estadístiques molt notables respecte als dos subjectes passius de la seva dissertació: el riu Llobregat i el Canal de l’Infanta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada