divendres, 4 de maig del 2012

Resum de la Reunió Extraordinària del 2/5/2012

Ahir dimecres dia 2 de maig a les 19.30h. ens vam reunir al local del Centre d'Estudis de L'Hospitalet per a parlar de les últimes novetats hagudes al voltant del Canal i els diversos fronts que estan oberts en la seva defensa. Ens vam reunir 6 persones desprès d'una sèrie de "caigudes" d'última hora degut a diverses situacions imprevistes, però això no ens va impedir de debatre la retirada de la moció presentada pel CEL'H motivada per les pressions de l'Ajuntament de l'Hospitalet per un -suposat- defecte de forma, així com l'informe rebut per part de Patrimoni que va ser distribuït a totes les entitats integrants de "Protegim el Canal de la Infanta!" i les declaracions de l'Alcaldessa envers la protecció del Canal.

Desprès de debatre i contrastar els diferents punts de vista i opinió, vam arribar a les següents conclusions:

  • Expressar el suport oficial de "Protegim el Canal de la Infanta!" a l'arquitecte i integrant de la plataforma Fran Villaescusa per a continuar la seva tasca amb els diferents grups polítics democràtics de l'Ajuntament de l'Hospitalet de cara a presentar-los la seva proposta alternativa a l'ARE de La Remunta, que preveu la preservació íntegre i in situ del tram del Canal ubicat a La Remunta i la seva unitat amb el tram pertanyent a Cornellà.
  • Redacció d'un nou manifest de la Plataforma, de cara a obtenir noves adhesions a la nostra lluita que serveixin per a donar publicitat de la important mobilització que hi ha darrera de "Protegim el Canal de la Infanta!" atès que no es creu oportú el fet de donar estatus jurídic a les activitats de "Protegim".
  • Es decideix augmentar les mobilitzacions i la presència al carrer de la plataforma, de cara a donar més publicitat a la nostra reivindicació i augmentar la pressió per a una preservació definitiva del tram de l'Hospitalet.
  • Es decideix organitzar una concentració/manifestació a la plaça de l'Ajuntament de l'Hospitalet per a properes dates encara sense determinar.
  • S'acorda la  proposta del Centre d'Estudis de L'Hospitalet de l'organització d'una exposició itinerant que serveixi per a donar a conèixer la memòria històrica del Canal atesa la inquietud de la població envers l'existència aquesta infraestructura desconeguda per al gran públic.

Ben aviat farà un any de la formació de la plataforma, i el seu (dur) treball resulta evident: El Canal continua fluint, el Canal encara es manté dempeus.

-Ireneu Castillo-
Portaveu de "Protegim el Canal de la Infanta!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada