dijous, 24 de maig del 2012

Resum reunió amb l'Alcaldessa del 23/5/12

La reunió convocada ahir dia 23 a les 11,30 h. a l'edifici de l'Ajuntament, va comptar, a part de la presència de l'Alcaldessa Núria Marín i el Regidor d'Urbanisme Francesc Xavier Belver, també amb la participació del Consorci de la Gran Via i representants de l'ADU. Per part nostra vam participar en Fran Villaescusa, l'Ireneu Castillo i dos representants de l'Associació de Veïns del Centre, encapçalat pel seu president l'Antonio Bisbal. La idea era la de presentar a l'equip de govern, de forma oficial, la proposta alternativa a l'ARE de La Remunta i la proposta de conservació de les restes del Canal de la Infanta afectades pel planejament actual.

El resum ràpid és ANCORATGE. Continuen ancorats i embussats en el model de l'ARE previ a l'esclat de la bombolla i l'han defensat fins a la sacietat. No hem pogut arribar a explicar les idees de la proposta alternativa, ja que de les dues hores que ha durat la reunió, en Fran haurà parlat escassament 30 minuts, la resta ha estat reafirmació per part de l'Alcaldessa i del Consorci.

Ha estat una mica picar pedra, una pedra molt dura. Com era d'esperar no podem esperar massa canvis directes respecte a la política d'habitatge de la ciutat.

Hem notat molta confusió en la gent que participava en la reunió. Hi havia molta confusió concentrada en aquella sala i també por, ja que en més d'una ocasió han parlat de la proposta alternativa com una amenaça o com un desgast, i fins i tot amb alguns comentaris poc afortunats vorejant la desqualificació personal. Semblava que el pensar diferent i anar explicant-ho els hi anés en contra.

Com que l'explicació del projecte ha estat tallada diverses vegades els hem deixat la còpia en A3 de la presentació i els hem convidat a que ho llegissin amb tranquil·litat i ment oberta.

Respecte al tema estrictament del Canal, hem conclòs que es tractarà en una altra reunió, però ens han comentat que estan treballant des de Consorci en 2 propostes de "conservació" (està per veure amb quines “opcions” es depengen) que ens exposaran en el seu moment.

En definitiva, hem sortit de la reunió amb una confiança en el canvi de l'ARE inexplicablement enfortit, i encara que a la trobada han estat molt "densos" i durs, no sabríem com explicar-ho, però hem sortit de l'Ajuntament amb molt bon regust i un sentiment optimista que ens convida a seguir la nostra lluita amb totes les nostres forces.

-Ireneu Castillo-
Portaveu de "Protegim el Canal de la Infanta!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada