dimecres, 12 de desembre del 2012

ALERTA VERMELLA DAVANT LES DESTROSSES PRODUÏDES A LES RESTES DEL CANAL DE LA INFANTA A LA REMUNTA


La plataforma ciutadana “Protegim el Canal de la Infanta!” qualifica d'agressió totalment injustificada l'enderroc de part del mur exterior de la canalització, construït en formigó i datat de l'any 1929.

L'Ajuntament de l'Hospitalet, d'aquesta forma, incompliria el compromís de manteniment de les restes arqueològiques del Canal de la Infanta, el qual en cap cas observava l'enderroc de cap part d'aquesta infraestructura històrica..


Les imatges rebudes per la Plataforma “Protegim el Canal de la Infanta!” en que es documenten la destrucció d'un tram important del mur dret (exterior) de la històrica canalització, ha fet saltar totes les alarmes de la plataforma ciutadana que vetlla pel manteniment de les últimes restes del Canal de la Infanta que queden a la ciutat de l'Hospitalet.

Aquesta acció destructora del patrimoni històric hospitalenc, totalment injustificada, ja que no afecten en res el decurs de les obres que s'estan duent a terme a la zona, significa l'incompliment flagrant del compromís de manteniment per a la ciutadania de les restes arqueològiques del Canal de la Infanta trobades durant l'any 2011 a la zona de La Remunta.

En aquest acord, que en cap cas observava l'enderrocament de cap part de la canalització, el Consistori es comprometia a mantenir les restes en el seu estat original, però traient la part de ciment afegida pels militars el 1944 al pont de principis del s. XIX, i mantenint la resta enterrades per motius de seguretat, si bé senyalitzades en superfície amb un paviment diferenciat.

Cal recordar que el 21 de març de 2012, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat una resolució en la que es reconeixia oficialment el Canal de la Infanta com a part integrant del patrimoni cultural català i on s'instava a les administracions a protegir i divulgar el seu llegat, la qual cosa faria encara més greu aquesta agressió al patrimoni històric i cultural de la ciutat de l'Hospitalet.

La plataforma “Protegim el Canal de la Infanta!”, en resposta als danys patits per la canalització, farà arribar en breu la seva queixa formal a l'Ajuntament per a conèixer de primera mà quines són les raons adduïdes des del Consistori així com per a demanar la depuració de responsabilitats derivades d'aquest despropòsit.

Tanmateix, emmarcat en aquesta dinàmica, la plataforma ciutadana elevarà una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya per lesió per part de l'administració local dels drets de la ciutadania de l'Hospitalet, i fins i tot, no es descarta la convocatòria de mobilitzacions per a fer públic el descontentament amb el tracte despectiu rebut per les restes del Canal de la Infanta a La Remunta, per part de qui hauria de ser el principal garant i principal interessat en la preservació del seu llegat històric per a la ciutat.

Estat actual de la paret exterior del Canal a La Remunta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada