dissabte, 24 de novembre del 2012

PRESENTACIÓ DE PRESERVCAT A L'HOSPITALET


 
Avui, 24 de novembre de 2012, sota l’acolliment del Centre d’Estudis de l’Hospitalet, ha estat presentada a la nostra ciutat PreservCAT, una iniciativa associativa en fase de concreció, que intentarà fer, tant de forma vertical com horitzontal, que la societat mateixa inicií un canvi intern que ens condueixi cap a l'adopció d'un sistema econòmic sostenible, respectuós amb el nostre entorn i la nostra història, tenint en compte que cal preservar el nostre planeta en condicions òptimes.

PreservCAT serà una entitat sense ànim de lucre que intentarà ser capaç d'englobar dins del seu si totes aquelles entitats i/o organitzacions que treballin en l’àmbit de la preservació del patrimoni natural i històric català. Els seus objectius son:

-      PRESERVACIÓ DELS ESPAIS I RECURSOS NATURALS DE CATALUNYA COM A CLAUS DE SUPERVIVÈNCIA DE FUTUR

-      DIVULGACIÓ DELS CONEIXEMENTS I USOS TRADICIONALS DE LA TERRA COM A EINA DE CONSCIENCIACIÓ MEDIAMBIENTAL

-      PROTECCIÓ DEL PATRIMONI HISTÒRIC EN PERILL DE DESAPARICIÓ DAVANT LA DEPREDACIÓ URBANÍSTICA I ESPECULATIVA

-      RECUPERACIÓ ECOLÒGICA D'ESPAIS DEGRADATS PER AL SEU REAPROFITAMENT SOSTENIBLE

-      INFLUENCIAR LA SOCIETAT PER A CANVIAR L'OPINIÓ VERS L'INSOSTENIBLE SISTEMA PRODUCTIU ACTUAL

El president del Centre d’Estudis de l’Hospitalet, el Sr. Manuel Domínguez, va donar la benvinguda als presents a l’acte, oferint les instal·lacions del CELH a la nova entitat per si en un futur es vol fer algun altre acte de PreservCAT a la nostra ciutat.

La presentació de PreservCAT va córrer a càrrec de Carles Riba (President del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat), l'Esther Hachuel (CECBLL) i per l'Ireneu Castillo (Portaveu de “Protegim el Canal de la Infanta!” i coordinador de PreservCAT).

Va arrencar el Sr. Riba amb una introducció en la que va remarcar les problemàtiques mediambientals que afecten casa nostra així com les repercussions a l'àmbit conservacionista català de projectes de l'estil d'Eurovegas, que han estat decisius en la definició del projecte PreservCAT. Després de la intervenció de la Sra. Hachuel, i a continuació, l'Ireneu Castillo va explicar, mitjançant una presentació Powerpoint, les motivacions, els objectius, les línies d'actuació, el que s'ha fet fins ara i les activitats que en el futur es duran a terme per a donar forma a aquesta iniciativa associativa fins arribar a la reunió constituent que es preveu dur a terme en els primers mesos de 2013.

Finalitzades les intervencions des de la taula, tots els assistents es van presentar dient a quina entitat representaven i quins havien estat els motius per assistir a l’acte. Amb posterioritat, es va obrir un torn de paraules en la que van intervenir part dels presents, amb reflexions i preguntes que van ser que van ser valorades i contestades des de la taula, finalitzades les quals es va donar per closa la reunió.
 
= JOAN MANUEL FERNÁNDEZ =
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada