divendres, 24 de febrer del 2012

Resum de la Reunió Extraordinària del 21/2/12



Resum de la reunió Extraordinària de la plataforma
Protegim el Canal de la Infanta!”
del dia 21 de febrer de 2012


Aquest dimarts dia 21/2/2012 ens vam reunir en sessió extraordinària a les instal·lacions del Centre d'Estudis L'Hospitalet a l'edifici Molí del Centre Cultural Tecla Sala de L'Hospitalet. El motiu d'aquesta reunió, que aplegà a set components de les diverses entitats “canaleres”, fou la valoració de la trobada que, de la mà de l'Anna Simó vam tenir amb el Director General de Patrimoni de la Generalitat, en Joan Pluma, el dia 14/2/12 a la seu del Palau Moja i la discussió de les diverses estratègies a seguir a partir d'ara. Malgrat l'aparent poca assistència, el miracle de les xarxes socials i les noves tecnologies ens permet a tothom de treballar de bracet encara que les diverses obligacions dels components de “Protegim el Canal de la Infanta!” no permetin una assistència física a les trobades.

Després de posar en comú els diferents punt de vista i de matís, vam tractar i acordar els següents temes:

  • Explicació Reunió amb el Director General de Patrimoni del dia 14/2/12
    • S'han estudiat la nostra petició de BCIN
    • Dificultat en declarar-lo BCIN a tot el tram perquè en bona part està amagat i desvirtuat.
    • No existeix cap Ajuntament que hagi declarat cap tros BCIL
    • Han iniciat un estudi del Canal per a valorar l'estat actual i les possibilitats de protecció.
    • Es compromet a parlar amb l'Alcaldessa de L'H per a plantejar el tema.
    • Ens emplaça a una reunió d'aquí a un mes i mig on ens donaran el veredicte de l'informe.

  • S'acorda iniciar contactes amb tota la resta d'entitats integrants de la plataforma per a presentar a tots els ajuntaments que travessa el Canal de la Infanta, si és possible en nom de “ Protegim...” o be entitat per entitat, una moció de mínims a la qual es puguin adherir tots els partits polítics als diferents consistoris, de cara a donar reconeixement oficial a la importància cabdal que el Canal va tenir per al desenvolupament de les nostres viles. Cosa, per una altra banda, innegable. 

  • L'Ireneu Castillo va presentar un esborrany de moció, que va ser ratificada amb alguna correcció pels presents, i que caldrà l'aprovació de les entitats que no van poder assistir a la reunió, a les quals se les farà arribar una còpia per a fer les pertinents esmenes. La intenció és la de consensuar una data de presentació simultània a tots els registres dels Ajuntaments per aconseguir el màxim ressò mediàtic i publicitari, donant una imatge d'unitat en una infraestructura administrativament fragmentada.
  • S'informa de l'estat de tramitació de la proposta de resolució efectuada pel grup d'ERC al Parlament.
  • S'acorda iniciar contactes interns per a confeccionar amb urgència, una catalogació intensiva i detallada de tot el patrimoni existent del Canal a dia d'avui, ja sigui visible o ocult, i una cartografia el màxim de precisa possible per a presentar a Patrimoni de la Generalitat i a les regidories implicades dels diferents Ajuntaments de cara a obtenir el màxim de protecció local de les restes existents.
  • Es va decidir continuar els contactes amb les entitats excursionistes de les poblacions del Canal, per a l'organització de la caminada popular/reivindicativa que recorri l'antic trajecte des del seu origen a Molins fins al Morrot de Montjuïc. El dia proposat per a la seva organització seria el proper 6 de Maig de 2012
  • Seguint amb les activitats, s'acorda iniciar contactes interns per a organitzar més sortides divulgatives dels diferents trams del Canal de la Infanta als diferents municipis.
  • S'acorda que la propera caminada divulgativa serà la que ocupi el tram de Santa Eulàlia a l'Hospitalet i La Bordeta a Sants-Barcelona. Aquesta sortida s 'efectuarà el proper dia 18 de març de 2012.
  • Es comunica des del Centre d'estudis L'Hospitalet, que s'han iniciat els contactes per a una trobada amb el regidor d'Urbanisme, Sr. Belver, si bé fins ara s'han demostrat infructuosos. Es decideix, per aquesta raó, continuar amb els contactes per a la consecució d'aquest objectiu, sense descartar fer una sol·licitud oficial al registre de l'Ajuntament de l'Hospitalet per aconseguir aquesta trobada, en la qual informar de primera mà el Consistori de quines són les reivindicacions de la plataforma i presentar oficialment la nostra Proposta Alternativa per a l'entorn del Canal de la Infanta a l'Hospitalet.
  • Es decideix que el nostre arquitecte, en Fran Villaescusa, inicii contactes en nom de “Protegim el Canal de la Infanta!” amb els diferents organismes locals de l'Hospitalet implicats en la protecció del Canal (ADU, Regidoria Cultura, Medi Ambient...), per a presentar oficialment la seva proposta.
  • S'acorda posposar algunes altres activitats reivindicatives proposades (netejada popular de diversos trams i navegació amb kayak del tram descobert entre Molins i Sant Feliu) per a un moment més benigne climatològicament parlant.

El Canal de la Infanta continua regant les nostres terres. “Protegim el Canal de la Infanta!” continua la seva lluita.

Seguirem informant.


-Ireneu Castillo-
Portaveu de “Protegim el Canal de la Infanta!”


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada