diumenge, 31 de juliol del 2011

Crònica de la Manifestació del 25 de juliol.

El proppassat dilluns 25 de juliol vam organitzar la nostra primera mobilització ciutadana per a demanar a les autoritats la defensa de les restes del Canal de la Infanta. La concentració consistí en una passejada reivindicativa que partint des de la plaça de l'Ajuntament, travessant el carrer Major i pujant després pel lateral de La Remunta arribés, fins el cul de sac de l'Avinguda Josep Tarradellas, on vam llegir i fer públic el nostre manifest.

La convocatòria, aplegà prop d'un centenar de persones de tota edat i condició, la qual cosa, donades les limitacions d'aquestes dates prevacacionals, significà un gran èxit.

La concentració començà a la plaça de l'Ajuntament a les 19 hores i després d'atendre els mitjans de comunicació presents, vam iniciar la marxa amb dues magnífiques pancartes, una obrint la comitiva i una altra tancant-la, amb el logo de la nostra plataforma. La guàrdia urbana, per la seva part, ens escoltà durant tot el trajecte.

La marxa va transcórrer dins d'un ambient festiu, reivindicant la defensa del Canal, si be, degut a una mica de falta d'experiència, vam fer menys xivarri del que possiblement haguéssim pogut fer, si be les consignes emeses pel parell de megàfons que portàvem, alguns xiulets, diversos estris improvisats per fer soroll i, sobretot, la veu en crit dels manifestants, no van deixar indiferent al nombrós públic que ens sortia al pas.

Un cop arribats al nostre destí, vam llegir el manifest, el qual, en acabar, va arrencar una forta ovació de tots els presents. Amb aquest acte, vam donar per conclosa la nostra primera manifestació, amb el convenciment general que un gran pas en la defensa del patrimoni que representa el Canal de la Infanta s'havia produït.

Un pas que, sens dubte, no serà l'últim.
-Ireneu Castillo-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada