dimecres, 7 de desembre del 2011

PROTEGIM EL CANAL DE LA INFANTA!

Resum Reunió Extraordinària de Treball  02/12/11
El passat dia 2 de desembre a les 19.30 h vam tenir una importantíssima reunió de treball al nostre cau de La Casona Asturiana, provocada per la finalització de les obres de prospecció arqueològica de les restes del  Canal de la Infanta ubicades als terrenys de La Remunta i la consegüent  determinació de l’estratègia a seguir. El quòrum va ser dels més  importants de tota la trajectòria de reunions de “Protegim el Canal de  la Infanta!”, amb una dotzena de persones disposades totes elles a treballar de bracet per a salvaguardar el patrimoni del Canal a casa  nostra, entre les quals vam comptar amb la Sra. Matilde Marcet,  presidenta de l’Ateneu, i el Sr. Jordi Monrós, regidor de CiU a  l’Ajuntament de L’Hospitalet.

Primerament  es va explicar la última visita d’obra a les obres de prospecció feta  el dia 29/11/11 i que finalitzava el cicle de visites a les obres de prospecció arqueològica efectuades fins aleshores, així com les passes que farem a partir d’ara.

Posteriorment es va posar en coneixement del ple, l’estat de les entrevistes amb d’altres entitats (cas de l’Avenç de Cornellà) de cara a obtenir suports  per a la sol·licitud conjunta de totes les entitats conservacionistes  del Canal de la Infanta, de les restes que encara queden a tot el llarg  del traçat del Canal, com a BCIN (Bé Cultural de Interès Nacional)  davant la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat.

El  representant d’ERC a la plataforma, en Xavier Fluvià, ens va llegir la  Proposta de Resolució de Declaració del Canal de la Infanta com a Bé  Integrant del Patrimoni Cultural Català, realitzada per la diputada Anna  Simó, i presentada el mateix divendres 9 pel Grup Parlamentari  d’Esquerra per la seva tramitació al Parlament de Catalunya.

Tanmateix  es va comunicar la possibilitat de poder participar a la propera Fira  d’Entitats de la mà de les entitats que hi participen i que formen part  de la plataforma, tals com el Centre d’Estudis de L’Hospitalet o  l’Ateneu de Cultura Popular.

Vam tancar l’atapeïda reunió amb la presentació per part del nostre  arquitecte, en Fran Villaescusa, dels treballs d’una altíssima qualitat  que està duent a terme per a fer una proposta urbanística alternativa a  l’actual ARE de La Remunta i que inclou la zona del Canal de la Infanta  que estem intentant protegir.

Desprès de debatre els diferents punts de vista i de matís entre els presents, es van arribar als següents compromisos i acords:

- Es decideix la confecció i enviament en el lapse més curt possible, d’una  instància a l’Ajuntament de l’Hospitalet en la qual es demana  oficialment des de “Protegim el Canal de la Infanta!” la preservació  total de les restes arqueològiques del Canal aparegudes als terrenys de  La Remunta així com de la seva zona de servitud.

- Es decideix que les entitats hospitalenques que formen “Protegim el Canal  de la Infanta!”, presentaran, en el lapse més breu possible, instàncies  similars en que s’insti a l’Ajuntament a protegir les restes  descobertes, aprofitant les xarxes socials per a redistribuir el contingut de tals instàncies.

- Es  decideix posposar l’oferiment per part d’en Jordi Monrós de presentació  d’una moció davant del ple de l’Ajuntament i canviar-lo per la  presentació d’unes preguntes relacionades amb les intencions de  preservació de les restes del Canal de la Infanta pel Consistori al  pròxim ple.

- Es  decideix prendre la iniciativa per part de “Protegim el Canal de la  Infanta!” de la gestió dels informes necessaris i realitzar els  contactes pertinents que portin, en el temps més curt possible, a la  incoació de l’expedient de Bé Cultural d’Interès Nacional, atesa la  urgència de la nostra lluita i els problemes logístics d’algunes de les entitats que ens fan costat incondicionalment.

- S’acorda  participar amb el Centre d’Estudis L’Hospitalet a la propera Fira  d’Entitats de l’Hospitalet, amb l’edició de tríptics per a repartir  entre la gent.

- Decidim  organitzar una conferència/ presentació de “Protegim el Canal de la  Infanta!”  a la nova seu del CELH, coincidint amb la seva inauguració.  La data escollida seria el 26/1/12 i es proposaria a l’especialista en  temes del Canal i integrant de la nostra plataforma, el  Sr. Roger  Lloret.

- Es  decideix demanar al Club Muntanyenc de l’Hospitalet la preparació  conjunta de visites  i caminades al llarg del traçat del Canal de la  Infanta.

El Canal flueix a tota velocitat. “Protegim el Canal de la Infanta!”, va a tota màquina.

Seguirem informant.

-Ireneu Castillo-

Portaveu de “Protegim el Canal de la Infanta!”

















≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈Ħ≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

1 comentari:

  1. Atenció: La resolució del Parlament va ser presentada el dia 2 de Desembre, i no el 9, tal com per error està publicat.

    ResponElimina