divendres, 20 de gener del 2012

REUNIÓ DIA 19 DE GENER DE 2012


El passat dia 19 de gener  a les 19,30 h. va tenir lloc la primera reunió de treball de “Protegim el Canal de la Infanta!” de l'any 2012, després d'un període, el nadalenc, en que si bé vam tenir força activitat relacionada amb la salvaguarda del Canal (presentació de la sol·licitud de Bé Cultural d'Interès Nacional a la Generalitat, proposta de resolució de BCIN d'ERC al Parlament, presentació d'instàncies a l'Ajuntament demanant la preservació íntegra del tram de La Remunta així com els informes i la posició final del Consorci davant la nostra reivindicació, etc... ) les noves tecnologies i les xarxes socials ens vam permetre desenvolupar la nostra tasca des d'un àmbit més casolà, però igualment efectiu.

Aquest cop, la reunió la vam fer a les noves instal·lacions del Centre d'Estudis L'Hospitalet, ubicades a un dels llocs més emblemàtics de la ciutat en relació amb el Canal de la Infanta, com és l'Edifici Molí del Centre Cultural Tecla Sala i just a sobre d'un dels últims salts encara existents, el Salt Basté. Agrair el CEL'H, per la seva magnífica acollida i felicitar-los per les noves instal·lacions.

A més d'estrenar abans que ningú la nova seu del CEL'H, la reunió -a la que ens vam aplegar nou persones- va significar un important salt qualitatiu per a la Plataforma, ja que a més dels habituals “canaleros” hospitalencs vam tenir el plaer de poder tenir entre nosaltres a representants d'altres entitats “canaleres” (Sr. Oriol Granados -Centre d'Estudis de Montjuïc-, Sr. Agustí Lloberas -Amics del Museu de Molins de Rei- i el Sr. Roger Lloret – representant l'Avenç de Cornellà i el Centre d'Estudis del Baix Llobregat-, amb les quals  estem  treballant de bracet per a la protecció de tot el que representa el llegat del Canal de la Infanta per al conjunt de la societat civil d'aquesta part del Baix Llobregat i Barcelonès. Només lamentar l'absència de diversos components habituals, ja sigui per coincidència horària amb d'altres esdeveniments o per afeccions gripals de diversa consideració, ara que tant de moda estan entre la població (noti's la ironia).

La convocatòria de la reunió és va fer per a coordinar els diversos fronts que tenim oberts, principalment la reunió que properament tindrem amb el Director General de Patrimoni de la Generalitat per l'assumpte de la declaració de BCIN tant per la banda del Parlament, com l'engegada individualment per part de “Protegim el Canal de la Infanta!”. Tanmateix vam tractar les diverses activitats divulgo/reivindicatives que portarem a terme en dates properes per a donar visibilitat a les nostres reclamacions. Finalment, en Fran Villaescusa ens va presentar l'avançat estat del projecte alternatiu d'urbanització de la zona del Canal de la Infanta afectat per l'ARE de La Remunta.

Un cop debatuts els diversos punts de vista i matís, es van arribar als següents compromisos i acords entre els presents:


S'acorda que a la pròxima reunió amb el Director General de Patrimoni de la Generalitat anirem 5 persones en representació de les diverses institucions que s'apleguen sota la plataforma “Protegim el Canal de la Infanta”. Les entitats implicades hauran de donar el nom dels seus representants amb la màxima celeritat possible.

A petició del Sr. Roger Lloret, es sol.licita que el Canal Capdevila (El Papiol) i el Canal Ferrer i Mora (Molins de Rei), com a subsidiaris que són de l'aigua que porta el Canal de la Infanta i d'una antiguitat força major, siguin inclosos dins de la reclamació de protecció de la plataforma, ja que formen tot un sistema hidràulic indivisible.

S'acorda posar-nos en contacte amb els diferents clubs excursionistes de les poblacions regades pel Canal, de cara a organitzar amb la màxima brevetat possible una caminada divulgativa que, partint des de Molins de Rei, intenti recrear dins del possible el trajecte original del Canal des del seu origen fins a la seva desembocadura al Morrot, a Montjuïc. En Santos Vallespín és designat com a coordinador general d'aquesta iniciativa.

Es decideix donar cobertura i publicitat a la sortida que, com a integrant de la plataforma, organitza el Centre d'Estudis de Montjuïc per al proper 19/2/12 per a divulgar el tram del Canal des de la Gran Via fin al Port, paral·lel al Passeig de la Zona Franca a Barcelona.

Es confirma l'organització de la conferència que es donarà el proper 26/1/12 a la seu del CEL'H de cara a donar publicitat a les activitats de la Plataforma. Es confirma l'assistència d'en Roger Lloret per a fer una explicació de la realitat actual del Canal de la Infanta.

 Es decideix buscar data per a les pròximes setmanes per a organitzar la sortida divulgativa dels trams del Canal corresponents al barri de Sant Josep i de Santa Eulàlia, així com estudiar la possibilitat de repetir la sortida ja efectuada des de la Rambla Just Oliveras a Can Mercader.

El Canal continua fluint; “Protegim el Canal de la Infanta!” va de crescuda.

Seguirem informant.

-Ireneu Castillo-
Portaveu de “Protegim el Canal de la Infanta!”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada