diumenge, 15 d’abril del 2012

L'Alcaldessa declara que es conservarà les restes del Canal de la Infanta! GRAN NOTÍCIA!

L'Hospitalet conservarà les restes del canal de la Infanta

L'alcaldessa, Núria Marín, ho anuncia en la inauguració de la nova seu del Centre d'Estudis de l'Hospitalet

Queden 120 metres de canal i un pont en una zona afectada per un pla urbanístic

Imatge d'un tram del canal de la infanta que es conserva al Baix Llobregat Foto: ARXIU.
 
 
Les restes del Canal de la Infanta a l'Hospitalet de Llobregat es preservaran. Aquesta és la voluntat de l'Ajuntament, segons va afirmar divendres l'alcaldessa, Núria Marín, en la inauguració de la nova seu del Centre d'Estudis de l'Hospitalet, al costat del centre cultural Tecla Sala. Després de l'anunci, que no va anar acompanyat de cap concreció més, s'haurà de veure, per tant, com es fa per encaixar el projecte urbanístic de la Remunta –una àrea residencial estratègica (ARE)– i la conservació dels 120 metres de canal i del pont que queden del rec construït a l'esquerra del Llobregat a principi del segle XIX. Segons fonts de l'Ajuntament, la voluntat és arribar a un acord que respecti les restes que encara hi ha a l'Hospitalet.
 
La plataforma Protegim el Canal de la Infanta es va constituir l'any passat per demanar la preservació i el manteniment de la històrica infraestructura hidràulica que va permetre, al segle XIX, transformar en regadiu l'activitat agrària que s'estenia entre Molins de Rei i l'Hospitalet. L'entitat, que ha organitzat diverses protestes, va presentar el mes de febrer una proposta alternativa per al projecte urbanístic de la Remunta que apostava per fer una via verda que permeti caminar del centre de l'Hospitalet al parc de Can Mercader, a Cornellà.

La preservació del canal de la Infanta fins i tot s'ha debatut al Parlament. El març passat tots els grups van aprovar en la comissió de Cultura una proposta impulsada per ERC i CiU, a través de les diputades hospitalenques Anna Simó i Meritxell Borràs, per instar la Generalitat a protegir el canal com a bé cultural d'interès nacional.

Notícia publicada a El PUNT-AVUI del 15/4/12

1 comentari:

  1. Sr. Ireneu Castillo,
    Hem entrat al bloc que vostè va tenir l'amabilitat de fer-nos arribar per mediació del nostre bloc de Memòria de barri de la Torrassa, i en ell, hem vist que les gestions fetes per vostès han donat un bon fruit , per la qual cosa els felicitem. Estem molt contents de que l'Alcaldessa s'hagi compromés a que siguin conservades les restes del Canal, perquè això fa que no es perdi la memòria d'un passat que molts de nosaltres vàrem viure.
    Moltes gràcies.

    Antònia Torrens del GRUP MEMORIA DE BARRI DE LA TORRASSA
    http://memoriadebarrilatorrassa.blogspot.com

    ResponElimina