dissabte, 9 de juny del 2012

Resum de la reunió Extraordinària de Treball del dia 5 de juny de 2012

El proppassat dimarts dia 5 de juny, a les 19 h. vam tenir una nova reunió de treball per a tractar les últimes novetats al voltant de les gestions per a protegir les restes del Canal de la Infanta a l'Hospitalet. El lloc escollit finalment per a fer la reunió va ser el cèntric Bar Moment's ubicat davant la porta lateral de l'església de l'Hospitalet, al mateix carrer de l'Església. Vam ser-hi presents set dels “canaleros” més recalcitrants, tot i que podríem haver estat una bona mà de gent si no haguessin hagut diverses cancel·lacions d'última hora degut a compromisos previs.

El motiu principal de la reunió va ser les modificacions d'última hora que s'han publicat oficialment amb l'obertura d'un nou període d'al·legacions al projecte d'ARE de  La Remunta, el qual, malgrat la seva modificació, no observa en cap cas el fet de preservar el nostre benvolgut canal ni de cap adaptació a l'existència d'aquesta antiga infraestructura, contradient el que contínuament es repeteix des d'Alcaldia en el sentit de que existeix una clara intenció de protegir-lo.

També vam parlar d'altres temes, entre els quals podem destacar les accions de suport contra l'Eurovegas, la possibilitat d'organitzar alguna mobilització abans de l'estiu, així com l'organització d'un sopar de germanor de cara a Sant Joan.

Desprès de debatre i contrastar els diferents punts de vista i opinió, vam arribar a les següents conclusions:

  • Es preveu presentar un plec d'al.legacions contra l'actual projecte d'ARE de La Remunta, donat que no observa la conservació del Canal, malgrat les resolucions expresses en aquest sentit emeses pel Parlament de Catalunya, Departament de Patrimoni de la Generalitat i Ajuntament de Cornellà. El termini màxim és el 30/6/12 i procedirem a la seva presentació abans de la data citada.

  • Continuar les accions destinades a donar a conèixer el Canal de la Infanta i la lluita de “Protegim el Canal de la Infanta!” a les diferents associacions .de veïns de L'Hospitalet, així com a les entitats que estiguin interessades, ja sigui en forma de col·loquis com de confecció d'exposicions itinerants.

  • Confecció d'un nou manifest i fer-ho públic amb les entitats dels pobles a la riba del Canal, per a augmentar les entitats que donen suport exprés a la nostra iniciativa. Si cal es proposa la publicació de fulletons explicatius.

  • Es decideix continuar amb la preparació del Sopar de Germanor de la Revetlla de Sant Joan que es durà a terme la nit del 23 al 24 de juny de 2012. Es preveu que s'organitzi a la nova placeta del Carrer Digoine amb Xipreret, ubicat darrera de Can Riera.
 
 La feina a fer, de moment, no és molt evident ni vistosa, però les aigües no estan ni molt menys estancades i continuem treballant incansables.  El Canal continua fluint, el Canal continua endavant.

-Ireneu Castillo-
Portaveu de “Protegim el Canal de la Infanta!”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada