dijous, 17 de novembre del 2011

PROTEGIM EL CANAL DE LA INFANTA!


"Resum Visita d'Obra 15/11/11 "

Foto visita anterior

Aquest matí hem estat a la visita d'obra del Canal. Han avançat pràcticament fins a la paret d' Av. Josep Tarradellas, però el terreny està fet un fangar intransitable i no hi ha qui trepitgi ni treballi -de fet tenen por de que les màquines puguin relliscar i caure al canal- , de tal forma que mentre estigui així el temps no podran donar-lo per acabat.

Com a novetat, han tret més fites (s'ignora el que signifiquen les inscripcions que porten) i el canal, encara excavat a les argiles, s’estretia fins al mur. Segons sembla, la intenció era la de continuar l'encofrat que acaba al pont, però ho van deixar a mitges. Ben possiblement la depressió del 1929 (època de construcció de l'altra tros) deixaria els treballs sense pressupost i ho deixarien córrer.

Respecte el pont, s'ha comentat per part d'en J.M. Solías la possibilitat de treure la part de sobre, de l'any 1944, per a deixar la part del segle XIX al descobert, però no és immediat i depèn de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat donar el vistiplau a la intervenció. Tanmateix sembla que es descarta el desplaçament del pont a una altra ubicació, ja que en estar fet de maons, es desmuntaria en intentar-ho.

Per una altra banda, continuem convocats els dimarts al matí fins que s'acabin les obres, cosa que si el temps no millora s'allargarà unes quantes setmanes més.

Seguirem informant.

-Ireneu Castillo-

Foto de visita anterior
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈Ħ≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

 "Resum Reunió Extraordinària de Treball 15/11/11"

Ahir  dia 15 de novembre ens vam reunir de nou a La Casona Asturiana per a posar al  dia les actualitats de la nostra plataforma. Ha estat el dia en que  menys gent ens hem reunit, ja que per diversos compromisos i  circumstàncies personals, la recta final de les Eleccions Generals del  20-N i, sobretot, el temps horrible que estem patint, no hem pogut  ser-hi més gent que quatre dels habituals. Sigui com sigui, a  continuació faig un resum del tractat, si be no s'ha pres cap compromís  ni acord important ja que la reunió era bàsicament informativa.

La  principal causa de la reunió era exposar als presents la nova porta  que, després de la trobada que vam tenir amb el President del Centre  d'Estudis de Montjuïc, n’Oriol Granados, se'ns va obrir per a prosseguir  en la nostra reivindicació de protecció per al Canal de la Infanta.  Segons aquesta proposta, la societat civil, en aquest cas representada  per tots els grups conservacionistes del Canal, que treballem a tot el  seu traçat, ens coordinaríem per a demanar conjuntament a la Generalitat  la declaració de Patrimoni Nacional per al conjunt del Canal de la  Infanta i així obtenir una figura de protecció global, independent del  treball individual dels grups que ens hi dediquem.

El  suport de “Protegim el Canal de la Infanta!” a aquesta iniciativa és  total, atès que significaria la protecció integral del tram de La  Remunta i la suspensió del pla urbanístic que l’afecta. Per la nostra  part ja hem començat a treballar de cara a coordinar els diferents  col·lectius per a aconseguir aquest propòsit, així com per a incrementar  els contactes per a que s’afegeixin el màxim de suports.

Pel  moment, l’acollida de les entitats contactades està sent molt favorable  i ja s’està treballant des d’elles de cara a seguir els tràmits  necessaris, aconseguir nous suports institucionals i civils i fer-ho  saber als seus associats.

A  rel d’aquesta iniciativa, el representant d’Esquerra a “Protegim el  Canal de la Infanta!”, en Xavier Fluvià, ens va oferir la possibilitat  de fer arribar al ple del Parlament de Catalunya una moció de declaració  del Canal de la Infanta com Be d’Interès Nacional, paral·lela als  tràmits endegats per a aconseguir el seu tracte com a Patrimoni Nacional  davant la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat. Els presents  considerem positiva la proposta i l’afegim a les activitats sobre les  que treballarem en quant ho permeti el moment.

Respecte  la visita d’obra de les prospeccions arqueològiques del Canal del  dimarts 14 al matí, si ve van ser explicades als membres presents,  us remeto a la nota publicada el 14/11/11 mateix, en la qual ja s’explica el  conjunt de la visita.

Respecte  els altres temes en funcionament (sortides, tríptics, netejades  populars, moció de mínims, pla urbanístic alternatiu, mitjans, etc...),  continuen el seu curs tal i com es va quedar en la darrera reunió, atès  que les eleccions del 20 N, les pluges i els tràmits interns de les  diverses accions, no permeten, a dia d’avui, avançar massa novetats de  les activitats de la nostra plataforma. És per tot això que no es  convocaran noves reunions presencials de treball fins que hi hagi alguna  novetat destacable que necessiti del consens del grup.

Seguirem informant.

-Ireneu Castillo-

Portaveu de “Protegim el Canal de la Infanta!”

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈Ħ≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada